Sammen nytænker vi måden kultur udvikles på

Om Villa Kultur

Villa Kultur er en non-profit medlemsforening stiftet i 2017 og placeret i en gammel herskabsvilla på Krausesvej i København. Villaen fungerer både som arbejdsfællesskab for kulturprofessionelle, venue for talenter og kreative erhverv og som talerør for foreningens medlemmer og målgruppe.

Vores mission er at få flere til at skabe økonomisk bæredygtige virksomheder, der bidrager kulturelt til vores samfund. Derfor tilbyder vi unikke rammer, passionerede fællesskaber og professionel udvikling for selvstændige med ambitiøse kulturelle bundlinjer. Alt sammen for at leve i en verden, hvor kultur kan betale sig - også for dem, der skal leve af det.

Mød vores team

Mød villaens bestyrelse

I Villa Kultur udgør bestyrelsen en gruppe på seks medlemmer og to suppleanter, som vælges under vores årlige generalforsamling. Denne sammensætning sikrer repræsentation af alle villaens medlemsformer, sekretariatet og Kulturens Selvstændige.

Bestyrelsens vigtigste mission er at varetage medlemmernes interesser og sikre, at Villa Kultur fortsat udvikler sig som en styrkende platform for kulturens aktører.

Villaens historie

En helt almindelig havelåge til en ikke helt så almindelig patriciervilla, er det første man støder på, når man står for foden af Villa Kultur på Østerbro. Inde bag efeuen og bøgehækken gemmer der sig en bolig, der bærer på levn fra mange fjerne fortider: en tid som herskabsvilla for én af Københavns rigeste mænd, en tid som kontor for en skolepsykologisk praksis og en tid som lokation for mildest talt vovede kunstprojekter for blot at nævne nogle stykker. I dag er det Villa Kultur, som har indtaget den traditionsrige villa, der under disse faner agerer kulturentreprenant arbejdsfællesskab by day og kunst- og kulturscene by night.

Villa Kultur blev stiftet i 2017 af de fire iværksættere Jonas Grøn, Hakon Elliott Mogensen, Anastasia Dimitriadou og Jonathan Slyngborg Fjord, der alle tidligere havde været tilknyttet kulturhuset KW3, som mellem 2013 og 2016 residerede villaen på Krausesvej. I 2016 så Københavns Kommune sig nødsaget til at lukke KW3, men de fire besluttede at videreføre projektet sammen med en række kulturaktører, og i 2017 overtog de lejemålet for at skabe det sted, som vi kender i dag.

Familieportræt af Villaens tidligere beboere, Henriques familien. Kilde: ukendt

Familieportræt af Villaens tidligere beboere, Henriques familien.
Kilde: ukendt

Fra SIGNAs performance, Villa Saló, 2010. Foto: Erich Goldmann

Fra SIGNAs performance, Villa Saló, 2010.
Foto: Erich Goldmann

Udvalgt presse

Vil du vide mere?

  1. Openhouse magazine beskrev Villaen som “a place where creative minds converge to create something bigger than themselves”.

  2. Kulturmonitor beskrev Villa Kultur som værende et “kulturelt knudepunkt”.

  3. Poltikens iByen skrev, “at Østerbro har sin helt egen hipsterhøjborg” med Villa Kultur.

Kontakt Anna vedr. alt presse

Tak til vores sponsorer

for møbler, tekstiler, planter og andet interiør, der har forvandlet vores villa til et hjem.


Tak til Sara Martinsen, Merete Vyff Slyngborg og Villaens indretningsudvalg for jeres ekspertise, æstetik og indretning af vores lokaler.


Villa Kultur er en del af det nationale fællesskab Kulturens Selvstændige, der arbejder for at fremme kulturens selvstændige gennem workshops, festivaler og vidensformater.