VILLA Oplevelse: GRØDE, finissage af Anna Østergaard Laursen
Støttet af Det Obelske Familiefond, Østerbro Lokaludvalg og Statens Kunstfond.
Vækstsæsonen slutter og afgrøderne skal høstes. Installationsværket GRØDE afsluttes med en rituel slagtning ved Anna Østergaard Laursen og tilberedning af afkommet ved kok Takashi Saito. Oplev smagen af de luksuriøst dyrkede grøntsager efter den humane aflivning og lun dig på grøn te og tangsnacks.
Arrangementet foregår udendørs ved værket uanset vejr og vind og der er grundet COVID-19 begrænsede billetter ledige. Billetprisen er 50 kr. og inkluderer snacks samt en valgfri drink i baren. Find billetter nedenfor.
OM VÆRKET:
Hvordan navigerer vi i prisen på klimaet, sundheden og selvværdets bedste? Kan vi stole på forskning, industrien, guruer og højtråbende profiler, når vi skal finde vej i ernæringsråd og tilbud i supermarkeder? GRØDE undersøger vores nuværende forhold til dyrkelsen af grøntsager og jordens glæder fremfor kødets syndige lyster.
Ifølge nyere japansk kultur kan man ved at tildele dyr menneskelige præferencer og luksuriøse omgivelser, kærlighed og omsorg, opnå et bedre produkt og dermed en højere markedsværdi. En kultur den vestlige verden hurtigt tog til sig i en tid, hvor der ikke kunne komme nok kød på bordet. Kan man opnå samme resultat med planter?
Beboerne i det bæredygtigt byggede væksthus GRØDE er majs, valsk bønne og græskar, som er en symbiotisk kombination af planter »De 3 søstre«. Indfødte amerikanere dyrkede denne hellige treenighed efter et princip om, at planter har forskellige egenskaber, som kan støtte og komplimentere hinanden.
Bønnen klatrer op ad majsen for at nå solen. Græskarplanten har store blade og stikkende stængler, som giver skygge og beskyttelse mod ukrudt og insektangreb. Og bønnen fikserer kvælstof i jorden, som gavner de to andre søstre. De har gennem deres levetid oplevet musik for bedre blomstring, lys til de mørke nætter, højtlæsninger, teceremonier og naturlig, vegansk næring fra den danske kyst. De ender deres dage nænsomt tilberedt med smagen fra den kyst, de er næret af.