Mød et medlem: Christopher J. Anker

Mød producer Christopher J. Anker fra mellow cph.

Portræt af Christopher J. Anker.

 
Jeg har egentlig altid gerne ville skabe en arbejdsplads, som jeg selv havde lyst til at være en del af.

“We want to tell stories that provide a better understanding of one another” står der som noget af det første på mellow’s hjemmeside. Læs med når Christopher fortæller, hvordan corona gav plads til udvikling af nye grene i virksomheden, som netop skal have fokus på de historier, der skaber bedre forståelse mellem mennesker.

Christopher har været en del af Villaen siden 2015, og husker her tilbage på sit første møde med Villaen og den sprudlende årsag til, at det blev her, at mellow skulle have sin base.

God fornøjelse.

Behind the scenes på en produktion for Nikolaj Kunsthal.



Fortæl lidt om din baggrund og den rejse du har været på, som fik dig til at starte dit eget?

Jeg er vokset op med selvstændige bedsteforældre og forældre, og jeg har egentlig altid gerne ville skabe en arbejdsplads, som jeg selv havde lyst til at være en del af. Jeg har haft utroligt mange bi-jobs som ung, og jeg har haft svært ved at finde mig tilpas under de etablerede strukturer og ledelsesformater. mellow blev både skabt ud af den frustration, men også som et ønske om at skabe sit eget sted med mere leg og frihed i hverdagen. Til at starte med havde jeg blot et navn - mellow - og jeg havde skrevet en lille forretningsplan i forbindelse med mit studie. Jeg rakte ud til Jens Ulrik Helmbæk (ven og Instruktør), som var dygtig til film, og senere stødte vi på Longfei Wang (fotograf). Vi fandt sammen under mellow-fanen. Helt til at starte med opsøgte vi og vandt et par opgaver, og så har vi egentlig bare knoklet derfra og været heldige med, at folk kunne lide os og det vi lavede.

Det kan være fantastisk at navigere i usikkerhed og på de muligheder, som ligger lige rundt om hjørnet.


Hvad er det bedste og værste ved at være kreativ selvstændig?

Usikkerhed, alsidighed og frihed samlet set. De kan så være med forskelligt fortegn. Det kan være fantastisk at navigere i usikkerhed og på de muligheder, som ligger lige rundt om hjørnet. Samtidigt kan det kan være åndssvagt frustrerende og nervepirrende, når man er i en presset situation med lavvande i skattekisten, og samtidigt har mange ambitioner, nye ideer og kollegaer, der skal have løn til dagen og vejen. 

Behind the scenes på en produktion for Nikolaj Kunsthal.



Hvordan har corona-krisen påvirket dit arbejde?

Den har fået mig til at ryste posen. Det har været forfærdeligt op ad bakke økonomisk, men dog også en kreativ opblomstring og en nødvendig anledning til at sætte det hele i perspektiv. 


.. bare det at der er en have og at folk drikker champagne kl. 10 gør, at vi er solgt på ideen om at blive en del af det her sted. 

Hvorfor er du en del af Villaen og hvad giver det dig?

Villaen er vores rede og fødested. For os er det en tryg ramme til at udvikle og skabe, og fordi villaen netop er så hyggelig en villa, så føles det som et andet hjem. Vi har været i Villaen i snart seks år, og der går ikke en dag, hvor jeg ikke sætter pris på at arbejde i det gamle drengeværelse. Vi har det hele her. 


En sjov anekdote eller minde fra Villaen?

Vi er lige ankommet. Kender ikke Villaen og har kun 30 minutter forinden hørt lidt om, at det vist er et ret skævt og kreativt hus. Vi møder Hakon, Pelle og Jonathan fra Forvandlende Fortællinger, som senere skulle blive vores ‘genboer’ i villaen. Klokken er 10 om formiddagen, og de drikker champagne og taler/råber til hinanden. De havde vist lige vundet en opgave. De står i haven, og ja bare det at der er en have og at folk drikker champagne kl. 10 gør, at vi er solgt på ideen om at blive en del af det her sted. 

Behind the scenes på en kommende dokumentar, ‘Hvordan går det med Alice’



Hvad er du mest stolt af at have gjort/lavet?

At have lange relationer både kollegialt og kundemæssigt. At udvikle og dygtiggøre os i takt med vores netværk, som vi er utroligt afhængige af for at udvikle og modne os som produktionsselskab. 

Hvor finder du inspiration?

Lidt over det hele. Selvom det måske er et irriterende bredt svar. For mig handler det meget om personlig energi og åbenhed. Nogle gange er det meget afhængigt af andre mennesker og deres energi, andre gange er det en alene-tur i biffen, hvor jeg bare kan åbne op og overgive mig til det fiktive univers. Der er dage, hvor jeg kan være åben og suge til mig, og så er der bare dage, hvor intet kommer ind. Jeg kigger meget på andre mennesker, spejler mig i deres oplevelser og refleksioner, nogen gange taler jeg også med dem. Andre gange finder jeg inspirationen i isolation, hvor jeg kan åbne op over for mig selv og notesbogen.  Lidt naiv tillid til sine relationer er god, for hvis man tør stille svære spørgsmål, kommer der ofte noget sjovt retur til en, som man ikke havde tænkt over. Ærlige og velreflekterede mennesker er en kæmpe inspirationskilde for mig, og generelt syntes jeg, at det er fascinerede at lære lidt af andre - lytte/se/læse om deres erfaringer, processer og måder at håndtere op og nedture på.



Dit allerbedste råd til folk som drømmer om at gå selvstændig og forfølge deres drømme?

Hvis jeres sammenhold og ide giver jer energi og mod på mere, så er det bare med at komme i gang. Lad være med at planlægge og snakke for meget. Byg skinnerne til toget mens du kører. Jeg tror, at vi lever i et af de mest trygge lande i verden - også i forhold til iværksætteri. Altså hvad er det værste, der kan ske? Du bor i Danmark! 

Lidt naiv tillid til sine relationer er god, for hvis man tør stille svære spørgsmål, kommer der ofte noget sjovt retur til en, som man ikke havde tænkt over.



Nogle nye spændende projekter, som du kan løfte sløret for?

Grundet corona har vi søgt indad, fået nye, seje bekendtskaber og sat et ny gren på mellow-træet. Vi skal være et produktionsselskab, som man vælger til for kvalitet og for historier, der skaber bedre forståelse mellem mennesker. Reklameproduktion har fyldt meget og vil fremadrettet være et vigtigt ben i vores overlevelse rent økonomisk, men vi har flere længere-format historier undervejs til TV og streaming. Jeg er specielt spændt på et dokumentarprojekt om efterfødselsreaktioner, som er skabt i samarbejde med folk fra Villaen, samt en ungdomsportrætserie, der skal give den yngre generation mod til at turde gå deres egne veje - hvis ikke lige det lineære uddannelsesvej er noget for dem. Vi skal fremhæve succes, som ikke måles i kommerciel, kvantitativ eller bred anerkendelse, men den, som måles i, at vores udvalgte hovedpersoner tør at træde ud i det ukendte og være ærlige over for sig selv om sin omverdenen. 

Holdbillede fra kortfilmen ‘Valerie’ af Alexander Saul

Mange tak til Christopher Anker.



Hvis du vil følge med i Christophers og mellow’s arbejde kan du tjekke dem ud på deres hjemmeside, Instagram og vimeo.

Previous
Previous

VÆKST

Next
Next

Mød et medlem: Johanne Lykke