VÆKST

pressemeddelelse, august 2021

Villa Kultur samler spirende talenter fra den unge, danske samtidskunstscene og  morgendagens artister med efterårsprogammet VÆKST: “Jeg er overbevist om, at det bliver en succes”. 

 

I samarbejde med PREP MUSIC og kuratorerne Ida Schyum & Nanna Saplana lancerer Villa Kultur et nyt program, der sætter unge kunstnere i stævne på tværs af kreative  discipliner. Med afsæt i vækstlaget af ung dansk samtidskunst undersøger VÆKST gennem fem udstillinger og fem koncerter, hvad konceptet vækst indebærer, og hvordan det præger vores samfund. Programmet ønsker at gøde de kreative vækstlag med nye samarbejder, anderledes publikumsoplevelser og eksponering på tværs af de sædvanlige publikum.

Kunstnerne er alle helt nye talenter på den danske samtidskunstscene, som med udstillingerne får mulighed for at øge deres synlighed i kunstbranchen og udbrede deres praksis. Ved hver fernisering afholdes en koncert med unge spirende musikere booket af musikbureauet PREP MUSIC, hvor et større antal unge, vante og ikke vante kunstpublikum bringes sammen.

 
Ida Brockmann - fernisering 10. september

Ida Brockmann - fernisering 10. september

 

Kunstprogrammet sætter fokus på vækst, som et samfundssymptomatisk træk for konstant søgen efter forbedring, i en tid hvor begreberne krise og acceleration optræder side om side. Udstillingerne undersøger med fem forskellige indfaldsvinkler, hvordan logikken for øget effektivitet findes i alle afskygninger af vores liv, påvirker vores psyke, samfundssystemer, teknologi og kroppe. Igennem disse udstillinger ønsker VÆKST at give plads til kritiske samtaler og nye stemmer. Nanna Saplana og Ida Schyum, kuratorer af  udstillingsserien VÆKST, siger om programmet: 

 

“VÆKST giver en sjov mulighed at lave udstillinger og koncerter i kombination med hinanden. Særligt da VÆKST giver plads til unge kulturskabere fra musik- og kunstbranchen,  som kan tiltrække opmærksomhed omkring hinanden. Her er Villa Kultur en ideel platform  for at være dér, hvor forskellige kulturarenaer mødes. Samtidig giver VÆKST os mulighed for  at reflektere over, hvad vi mener, når vi taler om et vækstlag, og hvilke forventninger og  blinde vinkler, som kan ligge skjult i konceptet vækst.”

 
FILIPPA - koncert 10. september

FILIPPA - koncert 10. september

 

Musikprogrammets omdrejningspunkt er unge artister. Programmet  fokuserer på at skabe en mere personlig relation mellem publikum og artister og på  historiefortællingen i musikken indenfor forskellige musikalske genrer. PREP MUSIC’s  stifter og administrerende direktør, Laurits Heegaard siger om programmet:

 

VÆKST sætter nye artisters musikalske udtryk i sammenhæng med kunsten, hvilket øger publikums refleksion i både det tekstuelle og lydmæssige univers. Det er en gave til musikken og vækstlaget at kunne arbejde så tæt sammen med kunstscenen, så musik kan opleves og blomstre i nye rammer i villaen. Jeg er overbevist om at det bliver en succes!

 

VÆKST bliver lanceret under årets Åben Festival den 10. september med en intim  koncertoplevelse med FILIPPA og en fernisering af Ida Brockmanns udstilling om  teknologisk vækst. Se begivenheden her.

 

Udstillinsperioder 

Arrangementer vil blive offentliggjort løbende på vores hjemmeside & Facebook

#1: 

10-24 september 2021 
Åbning 10. september 2021 med koncert kl. 17-18 og fernisering kl. 18-21 
Udstilling: Ida Brockman - A soft spot for hardware
Musik: FILIPPA 

#2: 

1-15 oktober 2021 
Åbning 1. oktober 2021 med koncert kl. 17-18 og fernisering kl. 18-21 
Udstilling: Daniel Mølholt Bülow & Jonas Kjeldgaard Sørensen - Plateauic
Musik: Elo Kay 

#3: 

11-25. november 2021 
Åbning 11. november 2021 med koncert kl. 18-19 og fernisering kl. 19-22 
Udstilling: Franziska Hoppe - Physics Envy
Koncert: Julie Ellinor 

#4: 

2-16. december 2021 
Åbning 2. december 2021 med koncert kl. 18-19 og fernisering kl. 19-22 
Udstilling: Alice Topsøe-Jensen - Unwanted Emotional Energy
Koncert: Karen la Cour 

#5: 

januar 2022 
Udstilling: Jamilla Mahmoud 
Koncert: TBA


Om kuratorerne:

Ida Schyum (f. 1992) er cand.mag i kunsthistorie fra Københavns Universitet og arbejder som vikarierende kurator for O – Overgaden Institut for Samtidskunst. Hun har tidligere kurateret udstillinger og værker på ARoS, Kunsthal Charlottenborg, Roskilde Festival og kunstbiennalen Alt_Cph20. Hun har tidligere arbejdet på bl.a. Louisiana, Statens Museum for Kunst og Gether Contemporary.

Nanna Saplana (f. 1991) er cand.mag i Moderne Kultur fra Københavns Universitet og MA i Social Anthropology fra Goldsmiths University. Hun har tidligere arbejdet som kuratorassistent på Art Hub Copenhagen og senest som interning eventkoordinator for O-Overgaden Institut for Samtidskunst.

Om PREP MUSIC:

PREP MUSIC er et passiondrevet uafhængigt music management bureau, der har eksisteret siden 2018. Deres vision er, at professionalisere det musikalske vækstlag og derigennem forme upcoming artister. Derudover brænder PREP MUSIC for, at kunne skabe debat om og udvikle på det danske musiklandskabs struktur og processer.

 
Previous
Previous

Ida Brockmann: “A soft spot for hardware”

Next
Next

Mød et medlem: Christopher J. Anker