Mød et medlem: Laura Grubb

Enhver kvinde fortjener hormoner i balance.

Jeg er indimellem nødt til at knibe mig selv i armen over, hvor heldig jeg er at have fundet et arbejde, jeg elsker, og som samtidig kan gøre en kæmpe forskel for andre.

På en strand langt væk hjemmefra får Laura en åbenbaring. En workshop om kvindens hormoncyklus sætter sig fast i Lauras indre, og det bliver begyndelsen på en helt ny karriereretning. I dag underviser Laura om kvindens cyklus og kvindelige hormoner.




Fortæl lidt om din baggrund og den rejse du har været på, som fik dig til at starte dit eget?

Jeg havde egentlig aldrig regnet med, at jeg skulle undervise kvinder i menstruationscyklussen og hormoner. Jeg startede i stedet med en kandidatuddannelse i markedsføring og kommunikation. Jeg fik topkarakterer og havde tre jobtilbud på solide stillinger midt under finanskrisen. I mit første job gav jeg den alt, hvad jeg havde - alt for meget faktisk - og det resulterede i et knæk og en 1-årig lang stresssygemelding, der forandrede mig for altid. Da jeg blev raskmeldt fløj jeg af sted til Sydøstasien, hvor jeg vandrede i sneklædte Himalayabjerge og dyrkede ufattelig meget yoga på Bali.

Et par dage inden min hjemrejse faldt jeg over en workshop om kvindens cyklus og hormoner med min yndlingsyogalærer. Da jeg stadig havde gener fra min stressygemelding, var jeg nysgerrig på, hvad det handlede om. Den workshop forandrede mit liv, kort sagt. Det føltes så intuitivt rigtigt, at jeg ikke kunne forstå, at ingen havde fortalt mig om det her før. Jeg tænkte, at det måske blot var mig, som ikke havde lært om det her. Men det viste sig ikke at være tilfældet, for ingen i min omgangskreds havde heller hørt om det. Så da jeg sad på dagpenge og ikke vidste, hvad jeg skulle med mit liv, besluttede jeg mig for at holde gratis foredrag om det. Jeg så en kæmpe tørst fra mit publikum på at lære om det her, og det fik mig langsomt til at forme min virksomhed med online kurser og foredrag, og jeg er så heldig, at have kunnet leve af det de sidste tre år.

Et par dage inden min hjemrejse faldt jeg over en workshop om kvindens cyklus og hormoner med min yndlingsyogalærer. Da jeg stadig havde gener fra min stressygemelding, var jeg nysgerrig på, hvad det handlede om. Den workshop forandrede mit liv, kort sagt.


Hvad er det bedste og værste ved at være kreativ selvstændig?

Det bedste er friheden. Jeg elsker at have min frihed til selv at bestemme, hvornår jeg skal arbejde og hvor og med hvad. Jeg oplever, at det øger min kreativitet. Hvis jeg føler mig inspireret til et nyt projekt, så kan jeg gå efter det, uden at spørge nogen om lov. Det er fantastisk sjovt.

Det værste er nok den uro, der indimellem kan opstå, fordi at hele ansvaret ligger på ens egne skuldre. Der er ikke nogen, der kommer og redder dig, hvis det går galt. I de første år er det vigtigt at have is i maven - også når der står røde tal på kontoen - og have tillid til, at det vender igen. Og man skal være modig og turde investere i sin egen virksomhed. Man skal tro på sit projekt.




Hvorfor er du en del af villaen og hvad giver det dig?

Da jeg først meldte mig ind, var det fordi jeg skulle flytte sammen med min daværende kæreste, og jeg tænkte, at så kunne jeg ikke længere arbejde hjemmefra. Jeg havde ikke noget problem med at arbejde derhjemme, men da jeg begyndte i villaen mærkede jeg med det samme, at jeg fik det endnu bedre. Jeg blev simpelthen ladt op og inspireret på en måde, jeg ikke kunne blive alene. 

Villaen giver mig mit sociale input - jeg elsker fx vores daglige frokost, hvor vi taler om alle mulige forskellige emner, fordi vi alle sidder og arbejder på vidt forskellige projekter. De andre medlemmer inspirerer mig ufatteligt meget. Jeg har fx fået masser af sparring på mine projekter, og jeg tror, at det har sparet mig enormt meget tid at kunne lære fra alle de kreative hoveder, der holder til i vores smukke villa.

Jeg havde ikke noget problem med at arbejde derhjemme, men da jeg begyndte i villaen mærkede jeg med det samme, at jeg fik det endnu bedre. Jeg blev simpelthen ladt op og inspireret på en måde, jeg ikke kunne blive alene.



En sjov anekdote eller minde fra villaen

Jeg holdt på Valentinsdag 2019 et foredrag om dating og singleliv for kvinder. Det var noget helt andet, end det jeg underviste i til daglig, og det var simpelthen en fest at samle 50 singlekvinder i balsalen og snakke om mænd. Det må vi gøre igen!


Hvad er du mest stolt af at have gjort/lavet?

Jeg er allermest stolt af den forskel, jeg føler, at jeg gør for de kvinder, der følger mig. Jeg får næsten dagligt beskeder fra kvinder, der fortæller mig om, hvor meget det betyder for dem at forstå sig selv bedre gennem deres cyklus og slippe af med gener i forbindelse med hormonerne og cyklussen. Jeg er indimellem nødt til at knibe mig selv i armen over, hvor heldig jeg er at have fundet et arbejde, jeg elsker, og som samtidig kan gøre en kæmpe forskel for andre.





Hvor finder du inspiration?

Jeg bliver især inspireret af min dating coach Matthew Hussey. Selvom jeg ikke længere underviser i dating, inspirerer han mig til at vælge mig selv til og have den selvtillid, der skal til for at stille sig frem og turde sende sit budskab ud. Hans evne til at formidle og samtidig skabe et stærkt community omkring ham er inspirerende.

Derudover får jeg ofte mine største indsigter, når jeg laver yoga eller mediterer. Og for at citere et af mine andre idoler, musikeren Lizzo, så syntes jeg i øvrigt, at jeg inspirerer mig selv, og jeg bliver nogle gange imponeret over alt det, jeg tør kaste mig ud i, uden at tænke over, hvad andre tænker om det.



Dit allerbedste råd til folk som drømmer om at gå selvstændig og forfølge deres drømme?

Sørg for at vælge et projekt, som du brænder for, og som der er behov for derude. Da jeg ville være selvstændig, havde jeg tre områder, jeg overvejede at undervise i - stress, selvkærlighed eller hormoner. Jeg researchede markedet grundigt, og jeg så, at de to første markeder var temmeligt mættede, men at der var kæmpe efterspørgsel på viden om hormoner og meget få, som tilbød det. Det var med andre ord en god businesscase. Jeg følte mig dog på det tidspunkt ikke erfaren nok til at undervise i det, men jeg kastede mig ud i det alligevel og lærte det, jeg manglede, hen ad vejen. 

Sørg for at vælge et projekt, som du brænder for, og som der er behov for derude.



Det er også en god idé at have kompetencer inden for kommunikation og markedsføring, uanset hvilket projekt du starter op, da det er næsten vigtigere end selve dit budskab. Der er jeg fx meget taknemmelig for min kandidatuddannelse i kommunikation, som hjælper mig til at få mit budskab ud.



Nogle nye spændende projekter, som du kan løfte sløret for?

Jeg har for nylig lanceret en yogaplatform - Hormonyoga For Kvinder - som har fået stor succes. Og så har jeg lige udgivet en podcast - Kvindeliv - som handler om, hvordan man får et fantastisk liv som kvinde, blandt andet ved at forstå sin cyklus, hormoner og kvindekrop. Derudover har jeg planer om at starte en uddannelse op i hormonyoga i efteråret 2021.


Mange tak til Laura Grubb.



Har I lyst til at læse mere om Laura og hendes projekter kan I følge med på hendes hjemmeside.

Previous
Previous

Villa Kultur præsenterer: Culture Kicks Back

Next
Next

Fra festselskab til arbejdsfællesskab