Mød et medlem: Sandra Larsen

Mød Sandra Larsen, som laver feriecamps for børn og unge sammen med resten af teamet bag Din Camp.

 
Sandra Larsen.

Sandra Larsen.

Sandra blev med Din Camp medlem af Villaen i april 2021, da landet stadig var lukket ned og hvor det stadig var usikkert, om sommerens planlagte camps ville kunne blive afviklet. Det var heldigvis muligt og hundredevis af børn og unge kom afsted og formede nye fællesskaber.

Når teamet bag Din Camp ikke er afsted på camps, finder vi dem ofte rundt omkring vores have, gerne med et whiteboard i hånden, store armbevægelser og endnu større drømme. 2021 er nemlig ikke kun året, hvor de kom ind i Villaen, men det er også året, hvor de efter en fusionering fik skabt et nyt fundament og nye, fælles drømme for fremtiden. Det er starten på en hel ny rejse og vi glæder os til at følge med i, hvor den fører hen.

Dyk ned i Sandras rejse mod at blive selvstændig, hvor hendes indre legebarn ikke blot bliver taget alvorligt, men er en seriøs drivkraft i hendes arbejde.

God fornøjelse.

Jeg har altid selv følt mig som Anja Andersen på en håndboldbane, men usikker i et klasserum, hvorfor SkoleCamps skulle bygges op omkring et koncept, hvor læring foregik udenfor og med en legende tilgang.
 

Foto: Din Camp



Fortæl lidt om din baggrund og den rejse du har været på, som fik dig til at starte dit eget?

Min rejse startede helt tilbage i 2011, hvor jeg var frivillig instruktør på +Camps GirlpowerCamp. Magien som opstår på en camp er helt unik og sker ikke kun blandt børnene, men også for de voksne. Der var derfor ingen tvivl om, at jeg fremadrettet gerne ville lave camps og udvikle børn og unge den vej igennem. I 2013 bliver jeg derfor medejer og vælger livet som selvstændig. Vi begynder at udvikle SkoleCamps med fagene dansk, engelsk og matematik, hvor børn og unge med faglige udfordringer kan komme og få et boost både socialt og fagligt.

Jeg har altid selv følt mig som Anja Andersen på en håndboldbane, men usikker i et klasserum, hvorfor SkoleCamps skulle bygges op omkring et koncept, hvor læring foregik udenfor og med en legende tilgang.  Der skulle spilles, hoppes, kastes og tegnes, så selvtilliden man havde fra noget andet kunne tages med ind i en læringssituation. I 2021 valgte Din Camp, +Camp og Camp Sprog & Sport at gå sammen frem for at konkurrere mod hinanden. Vi er gået sammen under Din Camp navnet og har nu udviklet en fælles visuel identitet, som vi releaser her 1. november. Vi har skabt et nyt fundament, der bygger på alle vores tidligere erfaringer og passion omkring det at lave camps, og vi glæder os bare til den nye rejse.

Magien som opstår på en camp er helt unik og sker ikke kun blandt børnene, men også for de voksne.


Hvad er det bedste og værste ved at være kreativ selvstændig?

Det bedste er uden tvivl friheden og en af mine helt store movitationsfaktorer for at blive ved. Elsker at kunne rejse, når jeg har lyst og arbejde fra udlandet. At kunne planlægge et cafébesøg eller altid stå til hjælp, hvis familien har brug for en til at passe eller andet. Det værste er uden tvivl, at man skal have samtlige kasketter på – også kasketter som man ikke synes er sjove eller som man er dygtig til. Det betyder, at der går tid væk fra at udvikle, hvilket, jeg personligt synes, er det sjove. 

Foto: Din Camp

Jeg er selv et stort legebarn, så tit når jeg leger, så får jeg gode ideer.  

Hvorfor er du en del af Villaen og hvad giver det dig?

Jeg har formået at arbejde hjemmefra i 10 år og kunne mærke, at jeg savnede at have liv omkring mig. At hilse på mennesker og blive inspireret af mennesker. Vi møder mange gennem vores camps, men det er altid interessant at møde andre, som også er dedikeret til at nå en drøm. 

Hvad er du mest stolt af at have lavet?

Jeg er meget stolt af hele konceptet omkring SkoleCamps, som vi nu kalder Play2Boost. Det er fantastisk at hjælpe de unge mennesker og give dem en tro på egne evner. Jeg er også stolt over at have været med ind over projekt Lær for Livet, som Egmont Fonden laver. Var med til at starte det op og give det form, så anbragte børn også kunne komme på nogle fede LæringsCamps. 

Foto: Din Camp

Hvor finder du inspiration?

Tit bare de små ting i dagligdagen. Jeg er så heldig, at jeg udvikler faglige materialer og så ser man lige en sjov leg, når man går forbi en legeplads, som så giver mig inspiration til en faglig leg. Jeg er selv et stort legebarn, så tit når jeg leger, så får jeg gode ideer.  



Dit allerbedste råd til folk som drømmer om at gå selvstændig og forfølge deres drømme?

Kast dig ud i det. Man tror, man skal have styr på det hele fra start, men man lærer henad vejen og der er altid folk, som man kan spørge til råds. Dernæst er mit råd altid at starte med ”hvorfor”. Vær tydelig omkring, hvad der er din motivation for at stå op hver dag og lave det – også når der er kedelige opgaver. Gør det kun, hvis du er passioneret omkring dit hvorfor! 

Man tror, man skal have styr på det hele fra start, men man lærer henad vejen og der er altid folk, som man kan spørge til råds.



Nogle nye spændende projekter, som du kan løfte sløret for?

Vi har mange nye spændende projekter i og med, vi er fusioneret. Det, vi arbejder mest på lige nu, er at få vores to tidligere koncepter slået sammen til et mega fedt Play2Boost. Dertil arbejder vi på en online platform, der skal samle alle vores læringsøvelser inden for de forskellige fag. Der skal laves videoer til alle øvelser, således vores undervisere på camp kan se en video af de forskellige øvelser fremfor at læse dem på tryk. Det tror vi kan være en stor hjælp til dem. Vi skal ud og prøve at få noget økonomisk hjælp til at kunne udvikle en fed platform.

Holdbillede af voksen team. Foto: Din Camp.

Mange tak til Sandra.



Hvis du vil følge med i Sandras og Din Camps arbejde, kan du tjekke dem ud på deres hjemmeside, Instagram og Facebook.

Previous
Previous

Franziska Hoppe: “Physics Envy”

Next
Next

Ida Brockmann: “A soft spot for hardware”