Upcoming happenings
Culture Kicks Back 2023
Vi er stolte af at kunne præsentere årets udgave af Culture Kicks Back - Danmarks nationale konference for og med kulturens vækstlag. Over to dage samler vi branchens skarpeste hoveder til en samtale om, hvordan vi skaber bedre arbejdsliv for en ny generation af kulturskabere.
‘Bundeena’ - an installation piece by Calum Builder
Experience a new work by artist Calum Builder, inspired by native bird calls from the town of Bundeena in the Royal National Park near Sydney, Australia. The piece features transcriptions of field recordings from the area that have been adapted for twelve orchestral instruments - and will be performed live in the garden of Villa Kultur.
Garden Party - Culture Kicks Back
Vær med til at fejre genåbningen af kulturlivet, når vi slår havedørene op og inviterer til en festlig forårsaften med cocktails, mad og musik i Villa Kulturs grønne omgivelser.
Den 6. - 8. maj har Villa Kultur premiere på sit nye festivalkoncept Culture Kicks Back - tre dage med fokus på inspiration, samarbejde og vilkår i den kulturelle og kreative sektor. Efter endt dagsprogram fredag den 7. maj åbner vi villaens have for alle og fejrer de kulturaktører og kreative iværksættere, der insisterer på et nyskabende, bæredygtigt og mangfoldigt kulturliv.
Du kan bl.a. nyde lækre cocktails fra Quench & Tickle, der netop er landet i vores barsortiment. Det vil også være muligt at købe mad fra vores gode venner i Foodoir, som tænder op i grillen. Christian Gade Bjerrum samt Barbara Hryciuk & Kristina Muusmann vender plader hele aftenen og sørger for sommerlige toner indtil solnedgang.
Der vil være fri adgang til Villa Kulturs have igennem hele arrangementet. I tilfælde af regn rykkes arrangementet indendørs, hvor der vil være krav om bordbestilling og fremvisning af coronapas. Læs mere og se det fulde program for festivalen her.
‘Culture Kicks Back’ er organiseret af Villa Kultur i samarbejde med Åben Festival og Kulturmonitor. Festivalen er generøst støttet af Det Obelske Familiefond, Tuborgfondet og Østerbro Lokaludvalg.
Paneldebat: Hvordan skaber vi større ligestilling og diversitet i den kreative sektor? - Culture Kicks Back
Til denne paneldebat diskuterer vi, hvad vi som kulturaktører kan gøre for at skabe større mangfoldighed på landets scener, filmset og tegnestuer. På hvilken måde kan enkeltstående initiativer spille en rolle for branchen som helhed? Hvordan sikrer vi, at nye tiltag skaber reel forandring - og kan vi samtidig undgå sociale slagsider? Og hvor ligger ansvaret for ligestilling og diversitet egentlig henne - hos politikerne, hos institutionerne eller hos kulturaktørerne selv?
Paneldebat: Hvad kan kulturen gøre for at redde klimaet? - Culture Kicks Back
Til denne paneldebat diskuterer vi, hvordan kulturaktører kan bidrage aktivt til udviklingen af et grønnere og mere klimavenligt samfund. Hvordan kan kulturlivet bedst muligt formidle de kolossale udfordringer, som som kloden står overfor? Hvad er kunstens rolle i den igangværende dialog mellem videnskaben, befolkningen og beslutningstagerne? Og hvilke parametre har vi selv mulighed for at justere på, så vores kulturaktiviteter ikke belaster verden omkring os?
Paneldebat: Hvordan kan digitale initiativer styrke kulturlivet? - Culture Kicks Back
Til denne paneldebat diskuterer vi de fordele og ulemper, som digitalisering af kulturlivet medfører. Skal internettet ses som et demokratiserende organ, der sikrer alle lige adgang til kunst og kultur - eller risikerer vi blot at udhule vores forretningsmodeller og ophavsrettigheder? Hvordan kan vi insistere på at formidle kurateret indhold i den digitale sfære, når alting blot er ét klik væk? Og hvad skal der til for at skabe dialog og samhørighed, når publikum gemmer sig bag hver sin skærm?
Paneldebat: Hvordan sikrer vi ordentlige arbejdsvilkår for kunstnere og kreative? - Culture Kicks Back
Til denne paneldebat diskuterer vi de økonomiske spilleregler, som udgør selve grundlaget for kulturlivet. Hvordan styrker vi opfattelsen af, at kunst og kultur er værd at investere i? Hvor befinder vi os selv i kulturlivets økosystem? Hvem varetager de kreatives interesser? Og hvad kan vi selv gøre for at sikre bedre løn- og arbejdsvilkår, så de skabende kræfter altid kommer i forreste række, når pengene skal fordeles?
Sofa Session: Hvordan skaber vi plads til kunst og kultur i byen?
Hvordan kan kunst og kultur løfte de steder, hvor vi lever og færdes? København er en by i rivende udvikling og et sandt knudepunkt for Skandinaviens kunstnere og kreative. Men samtidig er den fortsatte befolkningstilvækst med til at presse lejepriserne i vejret og en stigende ensretning truer diversiteten og den sociale mobilitet i vores nabolag. Kulturlivets talenter har typisk svært ved at få adgang til byens attraktive adresser, der til gengæld ofte står tomme og ubrugte - uden værdi for de mennesker, der bor omkring dem.
Til den anden af vores to Sofa Sessions fokuserer vi på, hvordan udstillinger, performances og festivaler kan bidrage til en positiv og demokratisk byudvikling. Hvorfor er der i det hele taget behov for kunst og kultur i det offentlige rum? Hvordan kan vi skabe bedre muligheder for kunstnere og kulturaktører, der ønsker at udfolde sig i byen? Og på hvilken måde kan vi fremme nye idéer og samarbejdsformer, når vi løfter kulturen ud af sine traditionelle rammer?
Deltagere: Jesper Koefoed-Melson, stifter og direktør for Åben Festival, samt Aya Fabricius, CCO i Spotly. Moderator: Rasmus Faber Lundberg, Kulturmonitor.
Denne Sofa Session er en del af vores festival ‘Culture Kicks Back’ (dag 2). Det kræver en heldagsbillet at deltage i debatter og samtaler. Se det fulde program her.
Sofa Session: Hvordan kan vi fremme kulturelt iværksætteri?
Hvad kan vi gøre for at støtte kulturens skabende kræfter? Det forgangne års nedlukning af kulturlivet har ikke kun understreget den enorme betydning, som kunst og kultur har for danskernes hverdag. COVID19-krisen har samtidig fremhævet den kulturelle sektor som et vitalt erhverv, der også bidrager til samfundet med vækst, omsætning og arbejdspladser. Der er dog fortsat behov for at styrke vilkårene for kulturens selvstændige, så det i fremtiden bliver lettere at forvandle spirende idéer til solide kulturprojekter - med overskud på bundlinjen.
Til den første af vores to Sofa Sessions debatterer vi, hvordan vi kan hjælpe flere kulturaktører til at skabe økonomisk bæredygtige virksomheder. Hvad kan vi gøre for at stimulere kulturelt iværksætteri? Hvordan kan kulturbranchen bidrage til det øvrige erhvervsliv - og omvendt? Hvad skal der til for at skabe større sammenhold på tværs af den kreative sektor? Og på hvilken måde sikrer vi, at kulturlivets stemmer fremover er repræsenteret i den politiske debat?
Deltagere: Lars Ramme Nielsen, chef for turisme og oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv, og Jonas Grøn, medstifter og administrativ direktør i Villa Kultur. Moderator: Maria Bruun-Schmidt, Anekdota.
Denne Sofa Session er en del af vores festival ‘Culture Kicks Back’ (dag 2). Det kræver en heldagsbillet at deltage i debatter og samtaler. Se det fulde program her.
Workshop: Ligestilling & diversitet, Culture Kicks Back
Til denne workshop undersøger vi, hvad vi som kulturaktører kan gøre for at skabe større mangfoldighed på landets scener, filmset og tegnestuer. På hvilken måde kan enkeltstående initiativer spille en rolle for branchen som helhed? Hvordan sikrer vi, at nye tiltag skaber reel forandring - og kan vi samtidig undgå sociale slagsider? Og hvor ligger ansvaret for ligestilling og diversitet egentlig henne - hos politikerne, hos institutionerne eller hos kulturaktørerne selv?
Workshop: Teknologi & digitalisering, Culture Kicks Back
Til denne workshop udforsker vi de fordele og ulemper, som digitalisering af kulturlivet medfører. Skal internettet ses som et demokratiserende organ, der sikrer alle lige adgang til kunst og kultur - eller risikerer vi blot at udhule vores forretningsmodeller og ophavsrettigheder? Hvordan kan vi insistere på at formidle kurateret indhold i den digitale sfære, når alting blot er ét klik væk? Og hvad skal der til for at skabe dialog og samhørighed, når publikum gemmer sig bag hver sin skærm?
Workshop: Økonomi & arbejdsvilkår, Culture Kicks Back
Til denne workshop stiller vi skarpt på de økonomiske spilleregler, som udgør selve grundlaget for kulturlivet. Hvad kan vi gøre for at styrke opfattelsen af, at kunst og kultur er værd at investere i? Hvordan sikrer vi ordentlige løn- og arbejdsvilkår for kunstnere og kreative, så de skabende kræfter altid kommer i forreste række, når pengene skal fordeles? Og hvordan undgår vi at underbyde hinanden i jagten på den næste løncheck?
Workshop: Klima & bæredygtighed, Culture Kicks Back
Til denne workshop udforsker vi, hvordan kulturaktører kan bidrage aktivt til udviklingen af et grønnere og mere klimavenligt samfund. Hvordan kan kulturlivet bedst muligt formidle de kolossale udfordringer, som som kloden står overfor? Hvad er kunstens rolle i den igangværende dialog mellem videnskaben, befolkningen og beslutningstagerne? Og hvilke parametre har vi selv mulighed for at justere på, så vores kulturproduktion ikke belaster verden omkring os?